Crna hronika
0

Jedna osoba poginula u eksploziji plina u centru Sarajeva

Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta, Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta, Sarajevo-x.com
Sinoć oko 23 sata u Sarajevu u Radićevoj ulici na broju 2, u potkrovlju zgrade desila se eksplozija plina u kojoj je poginula jedna, a povrijeđene tri osobe. Pogledajte ekskluzivne fotografije sa mjesta događaja.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo nam je javljeno da se nesreća dogodila tako što je na jednom od stanova na četvrtom spratu došlo do eksplozije, a samom eksplozijom su značajno oštećena tri stana. Poslije ekplozije došlo je do požara. Na lice mjesta su došli vatrogasci, požar je lokalizovan, a jutros se krenulo sa uviđajem. Preliminarno, najvjerovatnije se radi o ekploziji plina, a to ćemo moći potvrditi nakon izvršenog uviđaja, rekao nam je Dragan Mijoković portparol MUP-a Kantona Sarajevo. Identitet osobe koja je poginula nam nije potvrđen.

Povrijeđeni su vozilima hitne pomoći prebačeni na Centar urgentne medicine (CUM). U sarajevskom Kliničkom centru tri osobe su hospitalizirane: Aida Zahirović (1987.) ima 70 posto tijela opečeno i smještena je u intenzivnu jedinicu, Emina Zahirović (1988.) ima 20-30 posto tijela zahvaćenih opekotinama i Idriz Tiro (1957.) koji ima blaže opekotine po licu, lijevoj ruci i oguljotine, vjerovatno od pada, ali će vrijeme koje dolazi pokazati težinu povreda, rekla nam je Biljana Jandrić iz KCUS-a.