Film/TV
0

Gdje su danas glumci iz Cosby Showa

Sarajevo-x.com
Prošlo je mnogo godina otkako se Cosby Show završio pa ipak postoje oni kojima je drago pogledati njihove reprize na televiziji ili Internetu. Ali gdje su danas likovi simpatične porodice iz 80-ih godina prošlog stoljeća?

Malenu Rudy Huxtable glumila je šestogodišnja Keshia Knight Pulliam. Ona je najmlađa glumica koja je ikad nominovana za nagradu Emmy za ulogu upravo u Cosby Show-u.

Takođe je igrala i u takozvanom nastavku ove serije - "A Different World", te pozirala za Black Man magazin 2004. godine. Imala je i manje uloge u filmovima "The Gospel" i "Beauty Shop" 2005. i sve vrijeme je pokušala zadržati imidž slatke male djevojčice.

Bill Cosby glumio je patrijahalnog doktora Heathcliffa "Cliffa" Huxtablea. Ovaj komičar je dobitnik Golden Globa i nagrade Emmy za ulogu u sitcomima. Poslije je radio i na crtanim filmovima i vodio emisiju za djecu 1998. godine. Veliki je humanista i bori se za prava crnačke populacije.

Gospođu Clair Huxtable u Cosby Showu glumila je šarmantna Phylicia Rashad. Elokventna i elegantna mama nakon završetka serije glumila je i u "A Raisin in the Sun" 2004. sa P. Diddyjem. Učestvovala je i u mnogim TV emisijama.

Problematični tinejdžer Theodore Huxtable (Malcolm-Jamal Warner) bio je jedini sin u porodici u ovoj seriji koja je snimana od 1984. do 1992. godine. Poslije je imao uloge u TV showu "Malcom & Eddie" 1996, "Jeremiah" 2002, te "Listen Up" 2004. godine. Iako je dobio nagradu za najboljeg mladog umjetnika, on se drži podalje od medija, svirajući u malom jazz bandu Miles Long.

Jednu od kćerki Billa Cosbyja, Vanessu Huxtable glumila je Tempestt Bledsoe. I ona je, zajedno sa ostalim mladim glumcima iz ove serije, 1989. dobila nagradu Young Artist Award. Pojavljivala se u "The Practice" i "South of Nowhere" i bila učesnica treće sezone VH1 "Celebrity Fit Cluba".

Denise Huxtable Kendall (Lisa Bonet) takođe je imala repriznu ulogu u "A Different World" 1987. godine. Iako je u filmovima "Enemy of the State" 1998. i "High Fidelity" 2000. imala pristojne uloge, Bonet je poznatija po vezi sa muzičarom Lennyjem Kravitzom s kojim je u braku dobila kćerku Zoe. Par se razišao 1993.

Ako ste pratili Cosby Show, onda se sigurno sjećate simpatične pametnice - Olivije Kendall koju je glumila Raven-Symone Pearman. Nakon što je serija završena, Raven se okrenula muzici. Nešto kasnije proslavila se ulogom u filmu "Dr. Dolittle", te "Zenon: Girl of the 21st Century" iz 1999. i "The Cheetah Girls" iz 2003. Nastupala je i na Disneyevom kanalu.

Najstarija kćerka u porodici Huxtable bila je Sondra (Sabrina Le Beauf). Nakon ove uloge, Sabina se okrenula teatru, putovala širom Sjedinjenih Država i glumila u brojnim adaptacijama Shakespeareovih klasika.