Kultura
0

Francuski filozof Bernard Levy sutra na Kid's festivalu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francuski filozof i počasni predsjednik Viakult Officea Bernard Henri Levy doputovat će sutra u Sarajevo kako bi posjetio najveći regionalni događaj za najmlađe - Kid's Festival.

Levy je 2003. godine bio jedan od osnivača Kid's Festivala zajedno sa sadašnjom direktoricom Viakult Officea, organizatorom Festivala, Susanne Prahl Landžo i Samirom Landžo.

Njegov film "Bosna" bit će predstavljen dan nakon zatvaranja Festivala, u srijedu 11. juna na sceni CDA. Projekciju će organizirati Centar Andre Malraux, saopćeno je iz Pres službe Festivala.

Treći festivalski dan prošao je u iznimno dobrom raspoloženju uprkos kiši, te je 6.000 djece iz svih krajeva BiH učestvovalo u mnoštvu kreativnih i edukativnih radionica.

Sa djecom se jučer družio i britanski ambasador Matthew Rycroft, koji je pričao o omiljenim knjigama te slikao i klesao znamenitosti Londona sa studentima Akademije likovnih umjetnosti.

Do kraja Festivala najmlađe će posjetiti i italijanski ambasador u BiH Alessandro Fallavolita te šef EUPM-a brigadni general Vincenzo Coppola.