Sarajevo
0

31-godišnji Armin Isaković ubio majku

Sarajevo-x.com / FENA
Foto: FTV
Foto: FTV
U subotu je Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestio je Prvu PU da se u stanu u ulici Hadži Idrizova broj 4, općina Centar Sarajevo, nalazi beživotno tijelo I.F. rođene 1947. godine, saopćeno je iz MUP-a kantona Sarajevo.

Izvršenim provjerama na licu mjesta službenici policije su potvrdili navode dojave te konstatirali da su na tijelu preminule vidljive povrede.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je zajedno sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, i u prisustvu vještaka sudske medicine, izvršio uviđaj na licu mjesta, kojom prilikom je konstatirano da je smrt nastupila nasilnim putem, nanesenim povredama oštrim predmetom.

Istoga dana službenici policije Prve PU lišili su slobode Armin Isaković, rođenog 1977. godine iz Sarajeva, sina ubijene, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistva svoje majke i on je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.