Novi album grupe Skroz
0

Poslušajte prvi singl "Mrav i Cvrčak"

Sarajevo-x.com
Nedžad Mulaomerović
Nedžad Mulaomerović
Popularni sarajevski rock bend "Skroz" uskoro izdaje treći studijski album, što smo iskoristili za kratak razgovor sa bubnjarom ove grupe, Nedžadom Mulaomerovićem. Ljubaznošću "Skrozovaca", na download vam poklanjamo prvi singl "Mrav i Cvrčak" sa njihovog novog albuma "Regija".

Nedžad Mulaomerović Nećko nam je otkrio da još uvijek nije određen tačan datum izlaska novog albuma, ali se očekuje da će izaći u drugoj polovini jula. "Sada je izašao najavni singl za pjesmu 'Mrav i Cvrčak', a izaći će još jedan singl za pjesmu 'Regija' prije samog objavljivanja albuma", rekao nam je Nećko.

Na albumu se nalazi 14 pjesama, a autor svih pjesama je Adnan Šaran. U ulozi producenta našao se Enes Zlatar Bure, dok na albumu gostuju Nedim Zlatar Basheskia, Dragan Rokvić Rokva iz "Siktera", Leo Šarić, Enes Zlatar Bure, Enis Voloder. Likovno rješenje albuma osmislio je Branimir Prijak.

Na pitanje koje specifičnosti nosi novi album, Mulaomerović je odgovorio: "Zvuk albuma je u skladu sa vremenom u kojem živimo. Malo je izašao iz okvira klasične rock postave - gitara, bas bubanj, vokal, klavijatura. Radili smo i sa sampleovima i loopovima, više smo se koristili kompjuterskim mogućnostima".

Tačni datum promotivnih koncerata još nisu utvrđeni, ali je izvjesno da će "Skroz" nastupiti 22. augusta za Sarajevo Film Festival.

"Postoje planovi za izdavanje albuma u Hrvatskoj i u Srbiji, samo problem je što sada kada album izlazi u BiH na ljeto, sva diskografija u Hrvatskoj ide na godišnji odmor. Kada završimo promociju ovdje, onda ćemo vidjeti. Dosad smo oba albuma izdali u Hrvatskoj, pa bismo trebali i ovaj", ističe Mulaomerović.

Singl "Mrav i Cvrčak" možete downloadati ovdje.