Spektakl na Koševu
0

Dino Merlin ponovo zapalio Koševo (video)

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Treći koncert Dine Merlina na prepunom stadionu Koševo u Sarajevu održan je u subotu, čime je započela njegova velika evropska i svjetska turneja pod nazivom "Ispočetka".

Koncert je trajao skoro tri sata, a okupilo se oko 60.000 ljudi. Kako je i najavljeno, gosti koncerta su bili Hari Varešanović, Vesna Zmijanac, Toni Cetinski, Eldin Huseinbegović, Ivana Banfić, Baby Dooks, te harmonikaš Elvedin Krilić.

Merlin je koncert otvorio hitom "Otkrit ću ti tajnu", a potom su se nizali njegovi stari ali i novih hitovi koje je publika s njim horski pjevala.

Djelić atmosfere pogledajte na našem ekskluzivnom video klipu, a vaše utiske upišite u komentarima ispod.

Za praćenje koncerta na Koševu bilo je akreditirano preko 200 novinara, ne samo iz BiH, već i iz susjednih zemalja. Konvoji opreme iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske stigli su u Sarajevo, a binu je krasio najveći LED ekran ikada postavljen u našoj zemlji, čija je površina veća od 200 kvadratnih metara.

Deseti studijski album Dine Merlina pod nazivom "Ispočetka" nedavno je ugledao svjetlo dana. Na njemu se nalazi punih šezdeset minuta muzike, trinaest numera koje autorski potpisuje Dino Merlin.