Enver Imamović
0

Jedini smo na svijetu koji potiremo vlastiti identitet

FENA
Vandalski čin u kojem je nanesena ogromna šteta kraljevskom gradu Visoki na brdu Visočica može se desiti samo u našoj zemlji, izjavio je danas za Fenu arheolog prof. dr. Enver Imamović, predavač na Odsjeku za historiju Filozoskog fakulteta u Sarajevu.

Prof. Imamović, koji je nedavno objavio rezultate svoga istraživanja o bosanskoj kraljevskoj porodici, kaže da je ovo jedna anomalija koja se ne može sresti nigdje u svijetu da jedan narod potire vlastiti historijski identitet.

  • To je posebno značajno za našu zemlju s obzirom na sve što nas prati. A jedan narod potire vlastitu prošlost koju inače potiru svi njegovi protivnici. To je krajnje nepojmljivo, naglasio je on.

Imamović kaže kako pretpostavlja da je ovaj vandalski događaj u vezi sa navodnim "piramidama" kod Visokog. Podsjeća da se narednih dana treba održati "samozvani svjetski naučni skup o piramidama".

  • Valjda sada, kada su u prioritetu arheološka istraživanja na kraljevskom gradu, oni koji forsiraju pseudonauku se osjećaju ugroženim. To je pomračeni um koji potpuno iracionalno uništava ono čime treba svi da se ponosimo, rekao je Feni prof. dr. Enver Imamović.