Holivudska zvijezda u Sarajevu
0

Orlando Bloom u posjeti SFF-u

Sarajevo-x.com
Slavni holivudski glumac Orlando Bloom koji ovih dana boravi u našem glavnom gradu, posjetio je u nedjelju navečer Direkciju Sarajevo Film Festivala.

Zvijezda filmova "Pirati s Kariba", "Troya" i "Gospodar prstenova", već nekoliko dana zajedno sa rediteljem Andruchom Waddingtonom i scenaristom Billom Carterom, američkim piscem traži lokacije za novi film "Fools Rush In" koji bi se trebao snimati na ovim prostorima.

Knjiga čiji je autor Bill Carter govori o ratnom Sarajevu, a nastala je na osnovu dokumentarnog filma "Miss Sarajevo", kojeg je producirao frontman grupe U2 Bono.

Sedmočlana ekipa, među kojima i producenti budućeg filma, razgovarali su sa direktorom Sarajevo Film Festivala Mirsadom Purivatrom, izvršnom direktoricom Eminom Ganić, selektoricom Elmom Tataragić i producentom festivala Almirom Palatom. Blooma i ekipu zanimalo je kako teku pripreme za 14. Sarajevo Film Festival te šta će ovogodišnje izdanje ponuditi publici. Bloom je, kako je to sam kazao, već od ranije bio upoznat sa Sarajevo Film Festivalom, ali tek nakon posjete dobio je cjelovitu predstavu.

U okviru posjete Sarajevo Film Festivalu, Bloom i gosti obišli su i neke od festivalskih lokacija, te imali priliku osjetiti dio atmosfere popularnog Ljetnog kina Heineken koje se priprema da ugosti ovogodišnju brojnu publiku, čijom jedinstvenom atmosferom i ugodnim ambijentom su gosti bili fascinirani, javili su iz press službe SFF-a.