Zenica
0

Gradi se najsavremenija gradska arena na Balkanu

Sarajevo-x.com
Građani Zenice će početkom 2009. godine dobiti najsavremeniju gradsku arenu na Balkanu, izjavio je za naš portal Husein Hinović, direktor Javne ustanove za održavanje javnih i sportskih objekata Zenica.

"Završena je izgradnja objekta, a nedavno su završeni radovi na postavljanju keramike, električnih instalacija i grijanja. U toku je raspisivanje tendera za izgradnju ekonomskog i VIP lifta“, naglasio je Hinović.

Kako kaže Hinović, u narednom periodu biće raspisan i tender za ugradnju podova i stolica u dvorani.

"Dvorana će imati kapacitet 6.200 sjedećih mjesta. U vrijeme muzičkih dešavanja biće na raspolaganju i parter dvorane koji može primiti 2.000 ljudi. Samo borilište zauzima 3.000 kvadratni metara, dok dvorana sa ostalim sadržajima (svlačionicama, kancelarijama, prodajnim objektima, mokrim čvorovima, ambulantom za doping kontrolu) zauzima 16.000 kvadratnih metara“, pojašnjava Hinović, dodajući kako će u Arenu biti ugrađena samo najsavremenija oprema.

Iako je Gradska arena, po svojim sadržajima od velikog značaja za cijelu državu, sredstva u njenu izgradnju najvećim dijelom osigurala je Općina Zenica. Tako će u zeničku Gradsku arenu biti uloženo između 33 i 35 miliona maraka.