Srbija
0

Tomislav Nikolić podnio ostavku

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Šešeljev zamjenik na čelu Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić dao je u subotu ostavku na dužnost šefa zastupničke skupine radikala u srbijanskom parlamentu te na dužnost zamjenika predsjednika stranke.

Kako je u subotu saopćio SRS, Nikolić je ostavku dao u petak navečer na sjednici predsjedničkog kolegija. U subotu ujutro potpredsjednik SRS-a Dragan Todorović izjavio je da ta stranka neće glasati za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) EU, čime je potvrdio pisanje beogradskog tiska o snažnim sukobima u SRS-u.

Nikolić je izjavio agenciji Tanjug da se na ostavku odlučio nakon što je u četvrtak navečer "dobio nalog da radikali ne glasaju za SSP".

Rekao je kako je u stranačkim tijelima bilo dogovoreno da zastupnici SRS-a glasaju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ako srbijanska vlada prihvati amandman radikala na Prijedlog zakona o ratifikaciji tog sporazuma.

"Taj stav sam neprekidno iznosio za skupštinskom govornicom i uspio sam se izboriti da Vlada Srbije prihvati amandman SRS-a uz Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji Srbije s EU-om", rekao je Nikolić.

Također je rekao da će ostati član SRS-a ako stranka ne odluči drugačije, a na pitanje ko će ubuduće voditi stranku, Nikolić je odgovorio kako ne zna.

Elektronički mediji u subotu javljaju i o reakciji srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na tu ostavku. On je rekao kako su to unutarstranačka pitanja koja ne želi komentirati, ali, dodao je, za Srbiju je jako važno postići što veći nacionalni konsenzus o Sporazumu o pridruživanju i stabilizaciji Srbije s EU-om i zato je spreman sa svima razgovarati.