Saudijski šeik
0

"Mickey Mouse mora umrijeti"

Sarajevo-x.com
Šeik Muhammad Munajid iz Saudijske Arabije tvrdi da je Mickey Mouse "jedan od đavoljih vojnika", da sve čini "nečistim" i negativno utiče na djecu, te da zbog toga mora umrijeti.

Britanski Telegraph u utorak je objavio da je šeik govorio o tome koliko je miš prljav, da kvari djecu, te da su ga zapravo likovi iz crtića poput Jerryja iz crtića "Tom and Jerry" i kultnog "Mickeya Mousea" Walta Disneya učinili popularnim i umiljatim.

Bivši diplomata Ambasade Saudijske Arabije u Washingtonu rekao je da svi miševi, uključujući kućne i likove iz crtića, moraju biti ubijeni.

Iznoseći svoje islamsko učenje o miševima tokom emitiranja religijskog programa na Al-Majd televiziji, šeik Munajid rekao je da je miš "jedno od đavoljih stvorenja" i da "đavo upravlja njime".

"Prema islamskom zakonu, miš je nečista životinja koja donosi samo loše stvari i kvari one dobre. Mickey Mouse postao je nevjerovatan lik, iako bi ga, prema islamskom zakonu, trebalo ubiti u svakom slučaju", izjavio je šeik Muhammad u spomenutom TV programu.

Podsjećanja radi, gospodin Munajid je prošlog mjeseca osudio čak i Olimpijske igre u Pekingu nazivajući ih "Bikini Olimpijadom". Tada je tvrdio da "ništa nije đavola više usrećilo" nego kada je vidio atletičarke obučene u "oskudne takmičarske dresove".