Humanitarna akcija
0

Izgradimo Mehi sobicu

Sarajevo-x.com
U blizini Prijedora, u gotovo u potpunosti obnovljenom povratničkom naselju Ćele, živi 77-godišnji Meho Terzić, jedan od rijetkih koji nisu uspjeli obnoviti svoju kuću ali nema gdje drugo otići jer je na svom.

Meho je samac, nikog nema, osim sestričine u Bihaću kojoj ode preko zime na dva mjeseca da pregrmi najveće hladnoće. Ipak, kada vidite u kakvim uslovima živi, srce se stegne. Ograđen hodnik 3 sa 1, ruševine nekadašnje kuće bez krova, ali sa improvizacijama od pritki i najlona. Krevet nije krevet nego nekoliko jorgana u koje se ušuška.

Neke su komšije grižnju savjesti rješili visokim čempresima, ali naši prijatelji nisu - pokrenuli su humanitarnu akciju. Dolazili su političari i o tome Meho ima hrpu članaka, kao truhlih obećanja.

Edin i Amela Kamberović iz Tuzle odlučili su pomoći, te otvorili račun u Intensa Sanpaolo Banci (stara Upi banka) sa brojem računa:

561291-22-20745 sa naznakom za svrhu: Pomoć za Terzić Mehu.

Našli su i majstore koji će se odreći naknade za rad, uz naplatu materijala za obnovu Mehine kuće.

Cilj je postavljen: 10.000 KM za obnovu jedne sobe od 20 kvadrata i WC-a. Do sada je skupljeno oko 3.000 KM. Burekblog vas poziva da se priključite akciji.

Da ne bude zabune, nuđeno mu je da se iznajmljuje soba i daje mjesečno nešto novca, ali Meho je odlučan da ostane na svom po svaku cijenu.