Kultura
0

Promocije knjiga poezije i proze u Sarajevu i Fojnici

Sarajevo-x.com
Izdavačka kuća Dhira Verlag iz Švajcarske, u saradnji sa TKD "Šahinpašić", Sarajevo, Bošnjačkim institutom, Fondacijom Adila Zulfikarpašića iz Sarajeva i Franjevačkim samostanom Duha Svetoga iz Fojnice u decembru organizuje promociju knjiga poezije i proze.

Knjiga poezije i proze "Koji ovud projdeš", autorice Samire Begman Karabeg, bit će predstavljena javnosti u okviru IV Zimskog sajma knjige u Sarajevu, u subotu, 20. decembra 2008. sa početkom u 17 sati u Collegium Artisticumu.

Posebni gosti promocije bit će učenici Osnovne muzičke škole Ilidža, a promotori će, pored autorice, biti i književnici Gradimir Gojer, predsjednik Društva pisaca BiH, Ismet Bekrić, recenzent, te Sabahudin Hadžialić, urednik i recenzent.

Istog dana u 18 sati bit će priređena i druga promocija gdje će prisutni biti upoznati sa djelom "Pod istim nebom" - zbirkom poezije više autora (Adina Čustović-Selimović - SAD, Aleksandra Čirkin - Austrija, Arnad Gačić - Švedska, Enes Topalović - Norveška, Irma Salkić-Mehmedagić - Švedska, Nada Spahić - SAD, Nihad Mešić - BiH, Samira Begman-Karabeg - Švicarska, Tanja Zubčević-Alečković - Švedska, Vasseljen - Švedska).

Promotorima ovog djela, Gradimiru Gojeru i Sabahudinu Hadžialiću pridružit će se i recenzent Anto Zirdum.

Specijalni gost promocije je izvršni direktor udruženja "Obrazovanje gradi BiH“ Jovan Divjak, kojem će predstavnici izdavača tom prilikom uručiti dio knjiga kao oblik pomoći djeci, članovima Udruženja.

U subotu će u 19.30 u Bošnjačkom institutu u Sarajevu biti promovisana još jedna knjiga - knjiga poezije "Stazama dikovoza", autorice Samire Begman Karabeg, gdje će se kao jedan od recenzenata pojaviti i Admiral Mahić

Ova djela imat će zajedničku promociju i u Fojnici, u ponedjeljak 29. decembra u 18 sati, uz podršku Franjevačkog samostana Duha svetoga.