Manifestacija
0

25 godina od Olimpijade u Sarajevu

Sarajevo-x.com
14. Zimske olimpijske igre u Sarajevu
14. Zimske olimpijske igre u Sarajevu
Povodom obilježavanja 25. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu, gradske vlasti zajedno sa ostalim kulturnih i društvenim instituacijama priprema prigodan program, a centralni događaj bit će koncert na kojem će nastupiti mladi afirmisani bendovi iz BiH.

Organizacioni odbor, na čelu sa Gradskom upravom, a u čijem sastavu se nalaze predstvanici općina Istočno Sarajevvo, Pale, predstavnici festivala Sarajevske zime, Olimpijskog komiteta BiH, preduzeća ZOI '84 i Ski centar Jahorina pokušat će ponovo oživjeti olimpijski duh Sarajeva i sjećanje na jedan od najsvjelijih trenutaka u povijesti grada.

Koncert na kojim će, između ostalih, nastupati poznati reper Edo Maajka, bendovi Zoster i Dubioza Kolektiv, te ovogodišnji predstavnik naše zemlje na Eurosongu, grupa Regina, održat će se u Zetri 8. februara, sa početkom u 15 sati.

Tačno u 15:44 koncert će biti prekinut, a u dvorani će se direktno prikazivati paljenje olimpijskog plamena sa stadiona Koševo, događaja koji predstavlja sjećanje na paljenje olimpijske baklje u Sarajevu prije 25 godina. Nakon kratkog obraćanja, koncert će bti nastavljen sve do 19 sati. Paralelno sa koncertom, na ledenoj plohi u kompleksu dvorane Zetra bit će održan muzički program, na kojem će nastupiti legedarna muzičarka Jadranka Stojaković.

Obilježavanja godišnjice 14. Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine zvanično je počelo nastupom skijaških legendi na Bjelašnici prošlog mjeseca, a programom je planiran i niz drugih kulturnih i sportskih manifestacija koje će biti održane u februaru i martu.

Ipak, važno je napomenuti da iako je utvrđen program obilježavanja ZOI-a, njegovo održavanje je upitno sve dok Gradska uprava ne održi sjednicu i donese odluku o finansiranju manifestacije.