Zmije i povezi na očima
0

Nova provokativna reklama za donje rublje

Sarajevo-x.com
Foto: The Sun
Foto: The Sun
Kontroverzne reklame za poznatu svjetsku kompaniju za proizvodnju donjeg rublja Agent Provocateur koja prikazuje polugole žene sa trakom na ustima i povezom preko očiju neće biti cenzurisane jer nisu previše provokativne, odlučeno je.

Sadomazohističke fotografije dobile su zeleno svjetlo za prikazivanje u javnosti jer, kako ističu iz kompanije, nisu dizajnirane kako bi nekoga uvrijedilie. Vlasnik kompanije sin je poznate dizajnerke Vivienne Westwood, a u reklamnoj kampanji nastupa i razuzdana kćerka Boba Geldofa i Paule Yates, Peaches Geldof.

Fotografije koje potiču maštu, ali ujedno izazivaju i kritike, prikazuje djevojke u donjem rublju kako se previjaju preko stola, zatim one sa zmijom oko vrata, u toplesu, dame koje pužu na sve četiri i jede jabuke iz korpe, dok muškarci sa kapama na glavama sa strane posmatraju ove scene.

Uzbudljivi scenario za kampanju uključivao je i prikazivanje djevojaka odjevenih u izazovno donje rublje sa povezom na ustima i vezanim rukama, dok druge pužu u prisustvu muškaraca u mornaričkim uniformama na piratskim brodovima.

Na jednom od snimaka prikazan je muškarac sa omčom oko vrata, što je mnoge potaklo da se pobune protiv "preekspilicitnog sadržaja" reklame. No, reklamne fotografije sa prizorima na rubu morbidnosti ipak su preživjele osudu javnosti, te sada bude pažnju gdje god da se objave.