Nova serija na TV Pink
0

'Mahalaši'- priča o trojici prijatelja sa Baščaršije

Sarajevo-x.com
Televizija Pink BH krajem aprila gledateljima će ponuditi novu seriju domaće produkcije u okviru svoje programske šeme, simpatičnog naziva “Mahalaši”.

Naime, riječ je o prvom igranom projektu rađenom u potpunosti u produkciji ove televizijske kuće najsavremenijom opremom, HD kvaliteta.

Zadnja klapa serije Mahalaši, tačnije 5. epizode biće snimljena u četvrtak (16.04) u zgradi PinkBH televizije, a prvo emitovanje planirano je za ponedjeljak, 27.april.

Serija Mahalaši je priča o tri prijatelja koji žive u Sarajevu, tačnije u Starom gradu, na Baščaršiji, to su Mute, Fare i Fute. Njih trojica žive običnim životom sa mirisima Baščaršije koji se prepoznaju po vrijednostima koje su danas rijetkost, a za koje se protagonisti serije uporno bore. Te vrijednosti su odanost, plemenitost na jedan "tersli" način, prijateljstvo... A tu je i sklonost ka lijepim ženama.

Mute ima hotel, Fare lokaciju koju je pretvorio u parking sa sedam mijesta, a Fute prodaje voće i povrće na malom štandu na početku ulice. Fare je oženjen manekenkom iz Sarajeva, Fute manekenkom iz Zagreba a Mute se zabavlja sa manekenkom iz Beograda.

Njihov vanjski izgled odudara od onoga što oni jesu, ali zato imaju jedan zajednički kompleks koji se pretvorio u rivalstvo, a to je čija žena bolje izgleda, koja ima bolju garderobu, ko bolje pazi ženu... A zajednički izlasci sa ženama su nalik plemenskim ritualima obožavanja Božića!

Reditelj i scenarista je Enver Puška, a direktor fotografije Draga Radetić. Većinom glumačka postava sastavljena je od naturščika, a u seriji glavne uloge igrat će i poznata glumačka imena, poput Zorane Bečić, Aide Bukve...