Nogomet
0

Chelsea u trileru spasio polufinale

Totalsport
Nogometaši Chelseaja i Liverpoola odigrali su senzacionalan dvoboj na Stamford Bridgeu u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka. Završilo je bez pobjednika 4-4.

Gledatelji na Stamford Bridgeu vidjeli su dvoboj prepun preokreta, nakon kojeg je znano da će Chelsea u polufinalu igrati protiv Barcelone.

Golovima Fabija Aurelija, koji je majstorski prevario Čecha iz slobodnog udarca s desne strane, i Xabija Alonsa iz penala Liverpool je poveo 2-0. Prije prvog gola sjajnu je priliku za goste propustio Torres, dok je u posljednjoj minuti Čech najprije odbranio dobar udarac Kuyta glavom pa potom teško pogriješio pri jednoj intervenciji. Nije bilo kazne i Liverpool je na odmor otišao samo s 2-0, ali s lijepom perspektivom dostizanja zaostatka iz prve utakmice (3-1 za Chelsea).

No, u nastavku je domaća ekipa, preobražena nakon tretmana kod Guusa Hiddinka, zagospodarila travnjakom. Od 51. do 76. minute zabili su domaći predvođeni razgoropađenim Didierom Drogbom tri gola, a sve je krenulo nakon neobične pogreške Pepea Reine, koji je jedan relativno bezopasan centaršut Anelke i doticanje Drogbe propustio iza linije vlastitog gola.

Preokrenuli su potom Alex gromovitim šutem iz slobodnog udarca s preko 25 metara, te Lampard nakon lijepe akcije i povratne lopte Drogbe.

Slučajnim pogotkom Lucasa Leive, te pogotkom glavom Kuyta nakon ubacivanja Riere s lijeve strane, Liverpool ponovno dolazi u vodstvo i na gol od polufinala, no na konačnih 4-4 postavlja Lampard nakon što je još jednom odličan posao odradio Drogba, sudionik pri trima od četiriju golova domaćeg sastava.

U posljednjoj minuti dvoboja Ganac Essien požrtvovnim je izbacivanjem glavom s gol-linije spasio novo vodstvo Liverpoola.

Chelsea je tako i drugi put uzastopce izbacio Liverpoola u završnici Lige prvaka. Prije toga, za Mourinhove ere, Chelsea je od Liverpoola dva puta ispadao.

Londonska je ekipa i 17. puta zaredom ostala neporažena na Stamford Bridgeu kad su utakmice u Ligi prvaka u pitanju.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica:

Chelsea - Liverpool 4-4, prva utakmica 3-1 (Drogba 51, Alex 57, Lampard 76, 89 / Fabio Aurelio 19, Xabi Alonso 28-11m, Lucas 81, Kuyt 83)