"Kad porastem bit ću Tasim"
0

Tasim Kučević uhapšen u Tuzli

Sarajevo-x.com
Noćas oko 3 sata po nalogu glavnog Kantonalnog tužioca u Sarajevu Branka Šljivara u Tuzli je uhapšen Tasim Kučević. Hapšenje su izvršili pripadnici Federalne uprave policije, javila je FENA.

Tasim Kučević, kriminalac osuđen na 12 godina zatvora i plaćanje kazne od 280.000 KM za organizovani kriminal, trgovinu ljudima i navođenje na prostituciju, u utorak je ispred zgrade Suda BiH fizički napao tetku jedne od žrtava, ali i novinarku FTV-a. U utorak je pušten na slobodu dok se ne odredi mjesto služenja kazne.

Na web stranici protest.ba aktivisti su na sebi svojstven način prokomentarisali situaciju, opisujući je pjesmom.

"Kad porastem biću Tasim niti Kasim, niti Rasim kao Tasim biću ja ispred zgrada, sudova

I dok čekam presudicu šamarom ću te po licu ako neko iznervira

direktora svemira

Tasim kad porastem biću svoju ljudskost vješto kriću za podvodnju glavna zvjerka za me radi Vaša kćerka

Tasim biću, to ne krijem svakoj majci suzu lijem koga boli, kome smeta pored mene nek' prošeta

Tasim biti, to je fol nanositi svakom bol radujte se narodi što Vas Tasim podvodi"

Žena koja se u utorak obratila Kučeviću bila je tetka Almire Čajić, djevojke koju je još 1996. godine iz izbjegličkog kampa iz Hrvatske Kučević odveo u Italiju i tamo je tjerao na prostituciju, o čemu je izvještavao FTV politički magazin 60 minuta. Djevojka se, dvije godine poslije, navodno objesila, iako je samo sedam dana prije svojoj majci rekla da se vraća kući.

Tasim Kučević je mislio da mu je prišla novinarka. Kada je shvatio da nije, uslijedio je stravičan udarac. Kriminalac Kučević napao je i novinarku Vildanu Duran, koja je pokušala odbraniti ženu koju je udarao. Ona se jedina borila s Kučevićevim tjelohraniteljima i jedina je htjela pomoći žrtvi.