Jedinstveni poduhvat
0

Biciklistička ekspedicija od Holandije do Vareša

Sarajevo-x.com
Bojan Krljić, Damir Josipović, Saša Đukić i Nedeljko Marić, Varešani koji žive u Holandiji došli su na ideju da se zapute na neobično putovanje. Biciklima su odlučili preći put od zemlje u kojoj sada žive do grada koji im je u srcima.

"Olovo u nogama, a Vareš u srcu" moto je pod kojim ova ekipa kreće na ekspediciju. Poduhvat počinje 15. maja 2009. u ranim jutarnjim satima, a cilj mu je da se u što kraćem roku prevali put od oko 1.700 km od grada Tilburga u Holandiji do Vareša, što nije nimalo sitan "zalogaj".

U analima Vareša nije zabilježeno da je ijedan njegov stanovnik prevalio ovoliki put na biciklu, a turu finansiraju članovi tima.

Stručni konsultant Miki Kerić, docent na koledžu Deltion u Zwolleu i profesor fizičkog vaspitanja zajedno sa gospodinom R. Bloksmom, inžinjerom elektronike, ostat će u Holandiji kako bi osigurali podršku dijelu ekipe koja putuje prema BiH.

Cijela akcija ima humanitarni karakter. U Holandiji je usmjerena na prikupljanje novca za fondaciju "Mišići za mišiće"- sredstva su namijenjena za pomoć djeci koja boluju od mišićnih bolesti – atrofije mišića. U Varešu, rodnom gradu ovog tima, sva prikupljena sredstva bit će uručena kao pomoć javnoj kuhinji, djeci i mladima sa posebnim potrebama i podršku programima za djecu i mlade u oblasti sporta i kulture.

Ukoliko želite finansijski pomoći ovu humanitarnu akciju Vaš prilog možete uplatiti na sljedeći način:

Svrha uplate: Tour 2 Vareš 2009 Broj žiro računa: 199047-60716230-92 ABS BANKA D.D. SARAJEVO, Filijala Agencija Vareš

Grupa podrške formirana na Facebooku, koja nosi naziv "Pogurajmo bicikliste" do ovog momenta okupila je 257 članova.