Grad Sarajevo
0

200.000 KM za Sarajevo Film Festival

FENA
Na današnjoj konferenciji za novinare direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra potpisao je ugovore o pokroviteljstvu i sufinansiranju 15. Sarajevo Film Festivala sa gradonačelnikom Grada Sarajeva Alijom Behmenom, načelnicima općina Stari Grad, Novi Grad i Novo Sarajevo, Ibrahimom Hadžibajrićem, Damirom Hadžićem i Nedžadom Koldžom i predstavnikom Općine Centar Igorom Kamočajiem.

Grad Sarajevo je Sarajevo Film Festival podržao sa 200.000 KM, Općina Novi Grad sa 35.000 KM, Novo Sarajevo sa 10.000 KM, te općine Stari Grad i Centar sa po 20.000 KM.

"Ova internacionalna smotra filmske umjetnosti predstavlja naš najbolji i najuspješniji izvozni proizvod, kojim je ovaj grad prepoznatljiv i cijenjen u svijetu. Prvo izdanje SFF-a 1995. godine gledalo je 3.500 ljudi, a prošlogodišnji je zabilježio blizu 100.000 posjetitelja", rekao je gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen.

Purivatra je istakao da je SFF ove godine dobio punu podršku svih sarajevskih općina, te Gradske prave u organizaciji festivala.

Do početka 15. jubilarnog izdanja Sarajevo Film Festivala ostalo je još 40 dana, a u toku su završene pripreme.

Osim brojnih filmova evropske i svjetske produkcije, na Festivalu će biti prikazano i pet filmova Sarajevo Talent Campusa. Koji film će otvoriti ovogodišnji SFF bit će objavljeno početkom naredne sedmice.