Shoshana je napisao/la:sljunko je napisao/la:bc_chupo je napisao/la: c c c
oni tjeraju i vlastite ljude iz Bosne, kamoli nece turiste...
Nekad je stvarno sutnja zlato![]()
Upravo, al' onda ostadosmo bez sege
....Moderatori/ce: Chmoljo, Bumbar, Amazonka27
Sl.5
Član Projektnog tima Fondacije AP BPS. prof. dr sci. Harry Oldfield snima sa specijalnom kamerom energetske anomalije piramide Sunca, koje se direktno prenose na kompjuter. (Photo: Fondacija AP BPS , 29. april 2007.)

Tristo pedeset penzionera iz Konjica je donijelo vedrinu na Bosansku piramidu Mjeseca. Pregledali su veæinu sondi i zaželjeli uspješan rad u buduænosti.
Dorothe Schweds iz Njemaèke je izjvaila: „Veoma èudno i interesantno. Moraæu se obavezno vratiti kad još nešto otkrijete.“
)

... ipak izgleda da ima nesta pozitivnog u Balkanskom Primitivizmu...

kekec je napisao/la:
Sl.5
Član Projektnog tima Fondacije AP BPS. prof. dr sci. Harry Oldfield snima sa specijalnom kamerom energetske anomalije piramide Sunca, koje se direktno prenose na kompjuter. (Photo: Fondacija AP BPS , 29. april 2007.)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovaj biser treba ponoviti.
Obicna ugradjena digitalna kamera, cak i losija od kamera u novijim
mobilnim telefonima.
Fondacijo, Hebem te blesavu il´naivnu. Izaberi sama.

sljunko je napisao/la:Soshana, Kekec, Thyl & Co.
Dok vi harate ovim forumom s vasom turbo-folk kulturom

ZAŠTO U KINI IMA NAJVIŠE PIRAMIDA?
Jadranka Benčić, Pula
10.06.2007
Kada budemo odgovorili na to pitanje, saznaćemo i čemu one služe.
Sada će biti otprilike godinu dana kako sam ponovo naišla na knjgu "KREMANSKA PROROČANSTVA". Naravno tragajući za istinom u želji da pronađemo ono što će donijeti svjetlo u ovaj naš sadašnji život, i ja sam pronašla nešto što me jako zaintrigiralo.Baš nekako u to vrijeme počele su me jako zanimati bosanske piramide.Da skratim malo priču citirati ću izravno iz proročanstva:"Oni koji budnu pobjegli i sklonili se u TRI KRSTATE GORE (podvukao autor), tamo će naći svoj spas te će pošlje živjeti u ilju i izobilju, sreći i ljubavi, jerbo rata više nikad neće biti"
Nadalje, autor knjige ovako tumači proročanstvo:" Jedna od najintrigantnijih Mitrovih (Mitar Tarabić kremanski prorok, za one koji slučajno nisu još čuli za braću Tarabić) je ona u kojoj spominje "tri krstate gore", tvrdeći da će jedino na tom mjestu ljudi pronaći spas. Nije jasno da li se misli na mjesto u njegovoj zemlji, ili je to je to općeniti naziv za neko drugo odredište bilo gdje u svijetu. Taj izraz svakako ima neko skriveno značenje i vjerojatno je znano samo ljudima iz onoga kraja, pa je nama, nakon više od stotinu godina i pod drugim podnebljem, veoma teško točno odrediti o čemu je riječ.
Fiore je napisao/la:Zamolio bih moderatora da malo obrati paznju na postove ONIH koji zacitavaju i blate ovako bitne i vazne teme..
Nije problem sto Piramide postoje nego je problem sto ljudi kao ovaj iznad mene ne mogu razumjeti oblik i donekle funkciju piramide prema naucno utvrdjenim cinjenicama.
Jednostavno ono misle ako piramide u Egiptu izgledaju kao idealne piramide.,uzimaju to za mjerilo svih ostalih..pa ako nisi nista citao o tome i nisi imao matematiku u skoli barem 12 godina,nemoj se glupirati nego potrazi pomoc u objasnjenju.Jer najlakse je biti glup i sve rusit redom.
Pozdrav svim patriotama i vidimo se uskoro na piramidi..

Bosanska Piramida Sunca - revizor univerzitetskih titula
Svi smo uključujući i mene očekivali kamene piramide poput egipatskih ili meksičkih. Zašto ih još uvijek nema? Zašto su bosanske piramide uopće građene? Koja im je funkcija? Svi su previdjeli činjenicu da je u Egiptu i Meksiku toplo. Zar je u Bosni bilo toplo kada su građene? To je ključna kriva pretpostavka od koje većina polazi i ne uviđa svoju grešku. Bosanske piramide građene su u ledeno doba tisućama godina unazad. Koja bi bila logika gradnje piramida u ledeno doba? Pa zato da Vas zagriju i spase od hladnoće. Kako danas ljudi grade vanjske zidove kuća? Postave šuplje blokove spojene malterom i ostave tako? Ne, postoji nešto što se zove termoizolacija i stavlja se na vanjsku fasadu. Ljudi stavljaju stiropor na mrežicu i zažbukaju vanjske zidove. Zašto to ljudi rade? Zato da smanje toplinske gubitke i sačuvaju što više energije unutar kuće.
Što su radili graditelji bosanskih piramida? Ostavili su vanjski zid kao goli kamen jer nisu znali za termoizolaciju? Dajte molim Vas, pa naravno da su znali za termoizolaciju. Na svojoj piramidi su nanijeli sloj zemlje i prelili ga završnim betonskim slojem koji su prekrili zemljom. Vjetrovi su vremenom nanijeli sloj zemlje na taj betonski sloj i izrasla je šuma. Upravo to danas vidimo na Piramidi Sunca!!! Raskrčena je šuma, uklonjen je površinski sloj zemlje i počeo se razbijati površinski beton kojeg korijen bora nije probušio niti na jednom mjestu!!! Korijen bora je najbolji prirodni „borer“ koji postoji. Neki se čak šale da je riječ „borer“ nastala po boru. Korijen bora buši svaki kamen i bor uspijeva na bilo kojoj stijeni. Kako to da na Visočici korijen bora nije probušio ovaj „prirodni kamen“ kakvim ga nazivaju geolozi? Zato što je ovaj beton čudo tehnike – tehnologija budućnosti. Čim sam ugledao kamene ploče s krupnim šljunkom na Visočici znao sam da je to betonaža ispod koje je termoizolacija. Zašto bi inače netko iz čiste dosade betonirao brdo? Graditelji bosanskih piramida koristili su termoizolaciju od prirodnih materijala, a ne kao mi danas.
Zašto geolozi ne razumiju da je Visočica betonirana nekim betonom od prirodnog materijala?
Zato što graditelji u 21. stoljeću koriste kemikalije pa je vrlo lako pronaći te sastojke u konačnom proizvodu.
Zahvaljujući geopolimernoj kemiji, kemijska reakcija generira prirodne elemente, minerale za koje će analiza pokazati da su nastali prirodno jer geolozi nisu svjesni njihovog vještačkog nastanka. Na slici desno pogledajte kemijski proces stvaranja masivnih kamenih blokova u Gizi kojeg su identificirali stručnjaci sa pariškog Instituta za geopolimerizaciju.
Kompletan film pogledajte na: http://www.geopolymer.org/download-ftp/ ... id-eng.mp4
Zanimljivo je da su unutar razlomljenih kamenih blokova u Gizi pronađene ljudske dlake!
Žalosno je da hrpa geologa-sveznalica ne uviđa greške. Što uopće danas znači diploma?Bill Gates je nema.Ili si sposoban, ili nisi! Dok neki ljudi vide iza ćoška, neki ne vide ni dalje od nosa. Bosanska Piramida Sunca najbolje pokazuje ništavnost nečijih akademskih titula, nedostatak kreativnosti, forsiranje štreberizma i pretvaranje inženjera u zanatlije. Ovi inženjeri-zanatlije komentiraju isključivo pojave sa kojima su se susretali, a za nove pojave nemaju objašnjenja ni ideja pa daju izjave tipa: „prirodno je, staro je, nije interesantno, nije prethodno zabilježeno“.
Ako takav kemijski postupak nisu učili na fakultetu, onda je takav postupak za njih nemoguć. Umjesto da sami pokušaju osmisliti ovakav postupak, njima je daleko lakše reći da je takav postupak neizvediv i napasti neistomišljenike. Činjenicu da korijen bora nije uspio probiti ovaj betonski sloj geolozi-sveznalice tumače u stilu „slučajno, krivotvoreno, neprovjereno, nebitno“ itd. Oni nikako da shvate da Bosanske Piramide nisu putovanje u prošlost, nego u budućnost. U visočkoj dolini nalazimo tehnologije naprednije od današnjih i trebati će nam mnogo vremena da ih usvojimo.
Bosanska Piramida Sunca biti će najbolji revizor univerzitetskih titula geologa-sveznalica.
Njeno otkrivanje ispod površinskog betona biti će presuda bez prava žalbe svim lažnim sveznalicama.
Hrvoje Zujić,dipl.inž.el.
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.