Bolji osjećaj sitosti
39

Ove vrste voća najbolji su saveznici u procesu mršavljenja, jedite ih češće

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Ukoliko se borite s viškom kilograma, dodavanje određenih vrsta voća u ishranu moglo bi vam pomoći u tom procesu. Ne samo da je ukusno, već je bogato hranjivim tvarima i vlaknima, koji pomažu pri gubitku kilograma.
Voće ima malo kalorija, a zbog veće količine vlakana daje bolji osjećaj sitosti. No, važno je istaknuti i da prirodni šećeri koji se nalaze u voću mogu zadovoljiti želju za slatkišima bez nezdravih masnoća i kalorija.

Jabuke

Jabuke su niskokalorične i bogate vlaknima, što ih čini izvrsnim međuobrokom za gubitak kilograma. Visok sadržaj vlakana pomaže vam da ostanete duže siti, smanjujući vjerovatnost za prejedanjem. Bogate su antioksidansima i vitaminom C koji jačaju imunitet i održavaju zdravlje.

Narandže

Narandže su poznate po tome što sadrže veće količine vitamina C, ali uz to su korisne i za gubitak kilograma jer usporavaju probavu i potiču osjećaj sitosti. To je zato što sadrže topiva vlakna.

Banane

Banane su prikladno i hranjivo voće koje može pomoći u mršavljenju. Bogate su kalijem koji pomaže u regulaciji krvnog pritiska i smanjenju nadutosti. Osim toga, dobar su izvor rezistentnog škroba, vrste vlakana koja potiče osjećaj sitosti i smanjuje unos kalorija. Banane pružaju brzi poticaj energije, što ih čini idealnim međuobrokom prije treninga.

Lubenica

Lubenica je jedno od onih vrsta voća, koje jedete kada tražite osvježavajući obrok. Ona sadrži veliki udio vode, koji vam pomaže da ostanete hidrirani. Lubenica je ujedno bogata i vitaminima A i C te raznim antioksidansima koji potiču cjelokupno zdravlje.

Nar

Nar ili šipak sadrži mnogo antioksidanasa i vlakana pa je zbog toga dobar za probavu i rad crijeva. Na taj način pomaže pri gubitku kilograma, a posebno je dobro što ga vrlo lako možete uvrstiti u razna jela.

Papaja

Papaja je tropsko voće koje je korisno za mršavljenje. Sadrži brojne vitamine, minerale i enzime. Papain koji se nalazi u papaji pomaže razgraditi proteine ​​i pomaže u probavi, sprječava nadutost i potiče ravan stomak. Štoviše, papaja ima malo kalorija i visok udio vode, što je čini izvrsnim izborom za međuobrok koji pomaže mršavljenju.

Limun

Limun je već dobro poznato kao voće koje je poželjno uvrstiti u procesu mršavljenja. Poznato je i da sadrži značajnu količinu vitamina C te antioksidanse, koji pomažu u probavi i potiču rad metabolizma. Limunska kiselina koja se nalazi u limunu pomaže stimulirati želučane sokove, pomaže u probavi i sprječava nadutost.