Kako održava izgled
18

Penelope Cruz nosi titulu jedne od najljepših glumica, godinama je na posebnom režimu ishrane

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Penelope Cruz s razologom nosi titulu jedne od najljepših glumica svih vremena, a zadivljujući izgled održava zahvaljujući posebnom režimu ishrane.

Riječ je o Mediteranskoj dijeti, koja godinama nosi titulu najbolje vrste ishrane. Dakle, ova lijepa glumica jede nemasne proteine, integralne žitarice, svježe povrće i orašaste plodove. Također konzumira mnogo ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Za doručak najčešće jede jaja i slaninu. Također konzumira engleski muffin bez glutena s avokadom te poširana jaja. Voli i grčki jogurt s voćem i medom.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Za ručak jede salatu s ribom i povrćem. Ponekad jede rižu ili kvinoju te povrće, humus ili grah. U rijetkim prilikama sebi dozvoli da pojede nezdravu hranu poput hamburgera i pomfrita.

Kao večeru konzumira ribu ili jagnjetinu uz rižu ili grah. S vremena na vrijeme popije malo vina. Kao užinu jede orašaste plodove poput badema ili kikirikija te voće.

Izbjegava konzumiranje glutena te meso životinja koje nisu uzgojene u slobodnom uzgoju. Tokom dana pije mnogo vode.

Prije nego što je postala majka, pridržavala se striktnog režima vježbanja koji je uključivao kardio treninge i dizanje tegova. Umjesto da provodi sate u teretani, sada odvaja vrijeme za bikram jogu.