Moda i ljepota
0

"Pozdravi iz Sarajeva" oduševili Amerikance

Sarajevo-x.com
Team AR branda Amela Radan i dizajnerica Belma Tvico Stambol se vratio iz Amerike gdje su predstavili kolekciju "Pozdravi iz Sarajeva" na Charlotte Fashion Weeku kao i iz Pariza gdje su učestvovali na Sajmu mode i tekstila Premier Vision.

Kolekcija je izazvala veliko interesovanje i na Charlotte Fashion Weeku , kao i u Parizu gdje je na ulicama ovog grada rađen modni editorijal koji je izazvao radoznalost kod prolaznika i brojnih turista iz čitavog svijeta koji su se u tim trenucima zadesili u blizini.

Kolekcija "Pozdravi iz Sarajeva" oslikava dijelove grada iz osmanskog i austro-ugarskog perioda.

AR brand čiji je idejni tvorac Amela Radan i koji okuplja dizajnere iz BiH i iz regije, ovu je kolekciju je radio sa bh. dizajnericom Belmom Tvico Stambol u njenom modnom studiu Belmadino na Baščaršiji, koja je bila zadužena za dizajn i izradu kolekcije, a nakit je bio u izradi Nermine Begović.

Kolekcija je doživjela ovacije na Charlotte Fashion Weeku, prije svega pri defileu gdje je izašlo svih 40 haljina zajedno sa Belmom Tvico Stambol, gdje je par haljina bilo urađeno i sa motivima San Franciska, New Yorka, Pariza. Čitav performans je bio popraćen sa sevdalinkom.

U Parizu smo imali sasatanak sa Evropskim vijećem, prezentaciju na sajmu Premier Visione, kao i snimanje kataloga kolekcije "Sarajevski putevi" koji je snimala naša prelijepa manekenka Jasmina Mihaljević, koja je izazvala veliku pažnju slikajući se u unikatnim haljina ispred znamenitosti Pariza.

Haljine su sve urađene od svile i satena. "Kolekcija branda AR - Sarajevski putevi" prezentaciju je počela sa 40 modela, a nastavit će je širiti i na preko 100 modela u skladu sa destinacijama koje će biti posjećivane.