Moda i ljepota
0

FOTO / Snežana Prorok je Miss BiH za 2010. godinu

Piše: Adisa Pobrić
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Dvorana sarajevskog Doma mladih večeras je odisala mladošću i ljepotom, a Bosna i Hercegovina je dobila novu misicu, djevojku koja će nas predstavljati na izboru za Miss svijeta 2010. godine. Njeno ime je Snežana Prorok, a dolazi iz Istočne Ilidže.

Za prestižnu titulu Miss Bosne i Hercegovine borile su se 23 mlade dame, a pobjednici je krunu predala Andrea Šarac, prošlogodišnja Miss BiH, koja je našu zemlju predstavljala u Johannesburgu.

Snežana je u maju osvojila titulu Miss RS i tako se plasirala na izbor na državnom nivou. Ima 16 godina i odlična je učenica gimnazije u Istočnom Sarajevu. Već tri godine se bavi manekenstvom, ali joj je obrazovanje na prvom mjestu, pa tako planira upisati Farmaceutski fakultet u Sarajevu.

Prva pratilja Miss BiH za 2010. godinu je Hanadi Džabić iz Odžaka, a druga pratilja Maja Kljajić iz Sarajeva.

Lentu Miss fotogeničnosti ponijela je Sandra Hasanbašić, dok je titulu Miss šarma za 2010. godinu odnijela Biljana Todorović. Miss Oriflame je Armina Bećirović.

Miss BiH osvojila je brojne nagrade - putovanje u Kinu sa svim plaćenim troškovima, sedmodnevno putovanje u Grčku, sedmodnevni boravak u Bodrumu, sedmodnevni boravak u hotelu "Terme" na Ilidži, te odjeća, intimni veš, kozmetika, nakit, skulputura i druge nagrade sponzora. Ukupan nagradni fond za Miss BiH koji je obezbjedila Direkcija izbora iznosi 50.500 KM.

Sve finalistice dobile su nagrade snimanje booka i putovanje u Istanbul. Četiri finalistice dobile su nagrade od 6.500 KM. Ukupan nagradni fond iznosi 104.000 KM.

U superfinale prošlo je 12 djevojaka i to: Anja Mlađenović (Bratunac), Armina Bećirović (Banovići), Zvezdana Lazarević (Bijeljina), Semira Hadžimehmedagić (Visoko), Biljana Todorović (Bijeljina), Samra Osmić (Brčko), Sandra Hasanbašić (Ljubija - Prijedor), Maja Kljajić (Sarajevo), Hanadi Džabić (Odžak), Snežana Prorok (Istočna Ilidža), Valentina Batinić (Gornji Vakuf/Uskoplje) i Elma Muminović (Bihać).

Djevojke su tri puta izlazile na pozornicu. Prvi put u casual varijanti, drugi put u kupaćim kostimima, a treći put 12 superfinalistica u večernjim haljinama.

Večerašnji show imao je sjajnu koreografiju, koju su djevojke odlično uvježbale, neke više, a neke manje opuštene. Muzički dio programa upotpunili su Igor Vukojević, Ognjen Radivojević, Armin Muzaferija, Amir Kazić Leo, Jelena Tomašević i Nataša Bekvalac.

  1. po redu izbor za Miss svijeta održat će se u gradu Sanya u kineskoj provinciji Hainan.