Modne poslastice
9

Otvoren Nivea BH Fashion Week Sarajevo: Pogledajte nove kreacije dizajnera iz BiH i regije

E. Sk.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Modni dvojac Neira Sinanbašić i Mateja Dujić, koje stvaraju pod imenom Mateyaneira svečano su otvorile 43. izdanje NIVEA BH Fashion Week Sarajevo.

Ovim povodom u Kongresnoj sali hotela Holiday Sarajevo prisustvovao je veliki broj gostiju i ljubitelja mode, a svi su s nestrpljenjem čekali da vide najnovije kreacije bh. dizajnera i dizajnera iz regiona.

Svoje kolekcije predstavila su najjača imena bh. modne scene i najbolji svjetski brendovi, u organizaciji Udruženja modnih kreatora BiH i izvršnoj produkciji Abc Models Mgmt Inernational.

Nakon što je publika imala priliku pogledati kolekciju "Petrichor" na modnoj reviji Mateyaneira, oduševljenje je nastalo i kada je došao trenutak za reviju "Urban-Etno", jedne od naših najboljih modnih dizajnera Emine Husedžinović-Ibrahimović.

Heroina bh. modne scene bila je nadahnuta bosanskohercegovačkim naslijeđem i folklorom u savremenom vidu odijevanja. Ovacije i gromoglasni aplauzi čuli su se poslije skoro svakog izlaska manekenki.

Osim Eminine revije, posjetioci su imali priliku da vide i kolekciju modnog dizajnera Istoka Bratića koja je namijenjena za dame koje žele da izgledaju autentično, moderno i extravagantno. Bogati modni program prve večeri NIVEA BH Fashion Weeka Sarajevo oduševio je modne sladokusce, a dobra zabava nastavlja se i sutra i prekosutra.