Bili zajedno dvije godine
50

Bregović je ovoj ženi posvetio pjesmu "Bitanga i princeza", njihova veza je bila veoma burna

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Goran Bregović je pjesmu "Bitanga i princeza" posvetio svojoj velikoj ljubavi. Ona je izjavila da je njihova veza bila veoma burna.

Riječ je o Ljiljani Tica, jednoj od najuspješnijih jugoslovenskih manekenki. Zahvaljujući pobjedi na izboru "Lice godine" časopisa Bazar je otputovala na svjetsko takmičenje ljepote u Akapulku. Tu su je primijetili brojni modni agenti te joj ponudili angažmane. Odabrala je da živi u Minhenu - tamo se preselila 1983. godine.

Ostvarila je i uloge u filmovima "Vojnikova ljubav" i "Trener". S Bregovićem je dvije godine bila u vezi, što je privuklo pažnju javnosti. Kasnije je navela da su raskinuli zbog ljubomore i posesivnosti.

Foto: Yugopapir
Foto: Yugopapir

Ona je zatim na jednom gala prijemu upoznala tadašnjeg direktora marketinga njemačkog izdanja magazina "Elle". Vjenčali su se 1987. na Hvaru.

Yugopapir je objavio Ljiljanin stari intervju. Između ostalog je odgovorila na pitanje je li morala "leći u krevet" s nekim utjecajnim ljudima da bi postala slavna.

"Takav 'odnos' se javlja u svakom poslu: direktor - sekretarica, kolega - kolegica, ali se to meni nikada nije desilo niti će se ikada desiti. To rade neke moje prijateljice koje su izuzetno lijepe, ali nažalost, nisu i fotogenične. Za manekenstvo je to najčešće vezano, jer mi se često svlačimo. U garderobi smo stalno gole, a to svi zlobnici gledaju i vjeruju kako smo mi neke 'javne ženske'", kazala je.

Davno se povukla iz svijeta mode, a danas se bavi biznisom vezanim za gastronomiju.