Slavni turski par
99

Halit Ergenc i Berguzar Korel smršavili uz jednostavnu dijetu: On skinuo 14, a ona sedam kilograma

N. C.
Slavni turski par Berguzar Korel i Halit Ergenc smršavili su uz ne tako rigoroznu dijetu. Ona je izgubila sedam, a on 14 kilograma.

Par smo upoznali u seriji "Hiljadu i jedna noć", kada se Berguzar proslavila ulogom Šeherzade, a Halit Onura. On je na našem prostoru ostao upamćen i ulogom sultana Sulejmana.

Tokom snimanja serije "Hiljadu i jedna noć" Halit je bio u braku s još jednom turskom glumicom, ali Šeherezadinim čarima nije uspio odoljeti. Na kraju se odlučio razvesti od supruge koja je u to vrijeme bila trudna. Bila je to teška odluka, ali Halit je bio spreman krenuti putem ljubavi prema Bergüzar Korel. Berguzar je, pak, ostavila dugogodišnjeg dečka kako bi započela vezu s Halitom.

Par se vjenčao 2009. godine, a njihovo je vjenčanje prozvano turskim vjenčanjem stoljeća. Nakon impresivnog vjenčanja, Berguzar i Halit ponovno su se okupili pred kamerama 2016. godine za seriju "Ti si moja domovina", a tada su morali započeti i rigoroznu dijetu.

Halit Ergenç u seriji je tumačio ulogu vojnika koji je zarobljen tokom balkanskih ratova, a kako bi što vjernije dočarao svoj lik, morao je skinuti kilograme. Ova izazovna situacija zahtijevala je promjene u njihovim životima, a Berguzar je bila ključna u podršci suprugu.

Berguzar je osmislila plan prehrane koji je uključivao sirovo povrće, polukuhano meso, a iz prehrane su izbacili šećer, gluten i mliječne proizvode.

Nakon mjesec i pol uspjeli su smršavjeti. Halit je izgubio impresivnih 14 kilograma, dok je Berguzar izgubila sedam.