Liječi se od raka
10

Oglasila se Buckinghamska palata nakon vijesti da se kralju Charlesu pogoršalo stanje

N. C.
Nakon vijesti da se pogoršalo stanje kralja Charlesa te da se ubrzano radi na planovim za njegovu sahranu, oglasila se Buckinghamska palata i navela da se kralj vraća javnim dužnostima.
Kralj Charles će se sljedeće sedmice vratiti javnim dužnostima nakon što je njegovo liječenje od raka imalo pozitivan efekat.

Sedamdesetpetogodišnji monarh prima ambulantnu njegu i viđen je samo u nekoliko navrata otkako je objavio svoje stanje u februaru, kada se povukao iz angažmana koji su uključivali javno djelovanje.

Izvori su naveli da kralj još uvijek ima rak i da će nastaviti da se podvrgava liječenju dok se pridržava svog ljetnog rasporeda.

Portparol Buckinghamske palate je rekao: "Program liječenja Njegovog Veličanstva će se nastaviti, ali ljekari su dovoljno zadovoljni napretkom koji je postignut do sada da je kralj sada u mogućnosti da nastavi niz javnih dužnosti. Predstojeći angažmani će biti prilagođeni tamo gdje je to potrebno kako bi se minimizirali svi rizici za nastavak oporavka."

Ova najnovija objava bit će poticaj za monarhiju, kojoj je ove godine zadat dvostruki udarac kada je i kralju i princezi od Walesa dijagnosticiran rak.

Podsjećamo, britanski mediji jučer su objavili da se zdravstveno stanje kralja Charlesa progresivno pogoršava, što je dovelo do toga da zvaničnici Buckinghamske palate redovno ažuriraju plan za njegovu predstojeću sahranu - pripreme koje su započele dan nakon što je kraljica Elizabeta sahranjena.