Zanimljivosti
7

Gost opere u New Yorku prosuo pepeo umrlog prijatelja pa izazvao evakuaciju

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nakon što je nepoznati prah u subotu navečer uzrokovao evakuaciju iz zgrade opere u New Yorku, nove indicije ukazuju na to da je najvjerovatnije riječ o kremiranim ljudskim ostacima, piše NBC.

Neobični incident desio se u subotu poslijepodne kada je misteriozni prah prekinuo izvođenje Rossinijeve opere nakon čega su gledatelji zamoljeni da napuste zgradu. Ipak, John Miller iz policije New Yorka saopćio je da postoje indicije koje ukazuju da je riječ o benignom "ispuštanju pepela umrlog".

Naime, nekoliko gletatelja razgovaralo je sa muškarcem koji je planirao u pauzi predstave prosuti pepeo svoga prijatelja na sa mjesta u prvom redu ispred bine.

Miller je rekao da je muškarac, koji je naknadno identificiran, najvjerovatnije pepeo prosuo na prostor predviđen za prateći orkestar. Policija je kazala da će prah biti testiran, te da očekuju potvrdu o tome da je rije zapravo o ljudskim ostacima. Prosipanje ljudskog pepela u operi nije značajno krivično djelo, ali je svakako protivno gradskim zakonima, saopćio je Miller.

„Drago nam je što ljudi vole operu, ali se nadamo da neće donijeti svoju pepeo“, šaljivo je poručio menadžer opere Peter Gelb.