Novo iz LG-a
0

Smart telefoni Optimus sa Android platformom

Sarajevo-x.com
LG Optimus One i LG Optimus Chic
LG Optimus One i LG Optimus Chic
LG je lansirao nove Optimus smart telefone sa najnovijom Android platformom. LG Optimus One i LG Optimus Chic predstavljaju izvanrednu kombinaciju optimalnih performansi, najnovije Google mobilne tehnologije i stiliziranog dizajna.

Telefoni posjeduju Android 2.2 (Froyo) platformu i optimizirani su za Google Mobile Services. Najnovija verzija Android platforme omogućava dva do tri puta brže i lakše pretraživanje interneta, učitavanje web strana, pop-up aplikacija, kao i obavljanje više zadataka u isto vrijeme (multitasking).

Uređaji također omogućavaju biznis korisnicima lakše sinhronizovanje sa Outlook kalendarom, radi bolje efikasnosti, a također nude mogućnost kreiranja Wi-Fi hot-spot pristupa internetu, za shareovanje 3G konekcije sa drugim Wi-Fi uređajima.

Novi Optimus telefoni su optimizirani za popularne Google Mobile servise, uključujući Google Voice Search™, Google Voice Actions™, Google Goggles™, Google Shopper™ i Google Maps™ sa navigacijom, a također omogućavaju pristup Android Marketu na kojem se nalazi više od 80.000 aplikacija.

U kreiranju LG Optimus One modela, u saradnji sa Googleom, LG-ev tim stručnjaka za istraživanje i razvoj stvorio je smart telefon koji predstavlja odličan izbor za korisnike koji su novi u svijetu smart telefona.

Pored toga što ga odlikuje zabavan i intuitivan korisnički interfejs, LG Optimus One također sadrži i ekskluzivni LG App Advisor, savjetnik koji svake dvije nedjelje preporučuje 10 visoko rangiranih aplikacija. Jedinstveni LG korisnički interfejs i moderno dizajnirani dodaci, kao što je car-kit postolje, pružaju korisnicima lakši i intuitivniji način da uživaju u svim pogodnostima potpuno nove Froyo platforme.

Telefon posjeduje kameru sa Face tracking sistemom i Smile shot funkcijom, 3,2 inča široki HVGA ekran i izdržljivu bateriju sa kapacitetom od 1500mAh.

Zaobljeni oblik modela LG Optimus Chic obezbjeđuje olakšano rukovanje, a njegove varijante u dvije boje čine ga elegantnim i otmjenim kao i osoba koja ga nosi. Tasteri osjetljivi na dodir dopunjuju uglađeni i minimalistički izgled ovog smart telefona.

LG Optimus Chic također nudi jedinstvenu on-screen funkciju koja omogućava korisnicima da pristupaju i kontrolišu telefon preko svog računara. Dodatno, putem LG Air Synca ovaj model pruža korisnicima mogućnost da bežično sinhronizuju kontakte, fotografije i ostale značajne informacije sa računarom i online bazama podataka.

Budući da je kompatibilan sa DLNA™ (Digital Living Network Alliance), multimedijalni sadržaj se može jednostavno i lako podijeliti sa drugim DLNA certificiranim uređajima, kao što su televizori, audio-video sistemi i laptop računari.

Kako bi obilježila lansiranje LG Optimus One i LG Optimus Chic smart telefona, kompanija LG je održala jedinstvenu virtualnu konferenciju iz Seula.

LG Optimus One i LG Optimus Chic će biti dostupni u više od 90 zemalja svijeta, u većini evropskih zemalja biće u prodaji već od oktobra, dok se na našem tržištu očekuju u toku novembra.