Upozorenje korisnicima
0

Update AVG antivirusa fatalan za Windows 7

Sarajevo-x.com
Kompjuteri sa 64-bitnom verzijom "Microsoftovog" operativnog sistema Windows 7 bi mogli postati neupotrebljivi ako korisnici instaliraju najnoviji sooftverski update za antivirus AVG, piše "Telegraph".

Problem se javlja prilikom besplatnog updatea za antivirus AVG 2011 koji je dostupan korisnicima od 1. decembra ove godine.

Kompanija "AVG" je upoznata sa problemom kada update uzrokuje stalno resetovanje kompjutera sa 64-bitnim operativnim sistemom Windows 7. Međutim, prilikom resetovanja, operativni sistem se ne podiže. Kompanija je zbog toga povukla novi update.

Problem je izazvan jednim updateom koji automatski prisiljava kompjuter da se resetuje kako bi update imao efekt. Nakon resetovanja, kompjuter registruje "c0000135error" i ne završava proces podizanja sistema.

Zbog toga ovaj update više nije dostupan korisnicima, a kompanija AVG je objavila vodič za one korisnike koji su već instalirali ovaj update i koji se suočavaju sa navedenim problemima.

Potrebno je pokrenuti AVG-ov "rescue CD" na kojem se nalaze detaljne instrukcije.

Kompanija je uputila izvinjenje svim korisnicima zbog ovog propusta, Preporučuje se i alternativna metoda za one korisnike koji nemaju ili ne mogu kreirati ovaj CD.

Vezani članci