Bliži se borba
7

Tyson se odrekao dvije stvari zbog YouTubera: Mrzim što ne mogu spavati sa ženom

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ljubitelji boksa s nestrpljenjem iščekuju povratak velikog Mikea Tysona (57) u ring, a legendarni bokser će 20. jula imati profesionalni meč sa Jakeom Paulom (27), čovjekom koji je slavu stekao kao YouTuber, ali već se godinama bavi boksom.

Dok se meč bliži, Tyson je dao jedan intervju za Forbes u kojem je kazao da Paula smatra ozbiljnim protivnikom te da trenira tri puta dnevno.

Priznao je Čelični Mike i da se odrekao dvije stvari koje najviše voli, a to su marihuana i seks.

"Trenutno živim disciplinirano. Prošlo je šest sedmica otkad sam posljednji pušio ili se seksao. Nisam to uspio otkad sam bio dijete. Mrzim što ne mogu pušiti, ali pretvaram se da to volim. Mrzim što ne mogu spavati sa svojom ženom, ali pretvaram se da volim", izjavio je Tyson.

Za Tysona će meč s Paulom biti prvi profesionalni nakon 2005. godine, a u ringu smo ga posljednji put vidjeli 2020. godine kada je radio egzibicijski meč sa Royom Jonesom Juniorom.

Paul je jedan od najpoznatijih YouTubera, a boks trenira šest godina i profesionalne mečeve radi u posljednje četiri godine. Skupio je deset mečeva i u devet njih pobijedio (šest puta nokautom). Jedini poraz mu je nanio Tommy Fury, brat Tysona Furyja.

Posljednje informacije govore da će duel Tysona i Paula biti klasifikovan kao profesionalni te da će se ishod pisati u zvanični skor ove dvojice boraca.