sport
0

Mike D'Antoni trener godine u NBA ligi

NINA
Za trenera godine u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA) izabran je Mike D'Antoni, prvi stručnjak Phoenix Sunsa, kluba koji je sa 62 pobjede i samo 20 poraza ostvario najbolji rezultat u ligaškom dijelu trenutnog prvenstva.

U anketi u kojoj je sudjelovalo 127 novinara iz SAD-a i Kanade koji prate događanja u NBA ligi, 54-godišnji D'Antoni dobio je 326 poena. Drugo mjesto osvojio je trener Indiane Pacersa Rick Carlisle s 241, a treće Nate McMillan iz Siettle Supersonicsa s 234 poena.

D'Antoni je, po mišljenju 41 novinara, bio trener godine bez konkurencije. Carlislea je njih 26 stavilo na prvo mjesto, dok je čak 30 novinara uvjereno da je to priznanje trebalo pripasti McMillanu.

Prestižno priznanje je, bez sumnje, otišlo u prave ruke. U odnosu na prošlu sezonu Phoenix je ostvario 33 pobjede više. Preciznije rečeno, score Phoenixa u prethodnom prvenstvu iznosio je 29 pobjeda i čak 53 poraza!

Pritom, s prosjekom od 110,4 koša po utakmici Phoenix je bio i najefikasniji tim prvenstva. D'Antoni je tako postao drugi trener Phoenixa koji je dobio to prestižno priznanje. Prvi je bio Cotton Fitzsimmons koji je u sezoni 1988./'89. proglašen najboljim stručnjakom NBA lige.

Vezani članci