sport
0

Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Klub ritmičko sportske-gimnastike "Olimpik" četvrti put zaredom organizira Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici "Kulturno-sportskom saradnjom protiv kulturno-sportske izolacije, Olimpik 2009". Turnir će održati u subotu 6. juna u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, a svečano otvaranje predviđeno je za 10.00 sati.

Ucilju popularizacije i afirmacije ovog ženskog sporta Klub već četvrtu godinu za redom organizira Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici, ove godine pod motom: „Kulturno-sportskom saradnjom protiv kulturno-sportske izolacije“. Dolazak u naš grad potvrdilo je preko 200 takmičarki iz 27 klubova iz: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bugarske, Češke Republike, Mađarske, Turske.

"Do sada je ovo nezapamćen broj takmičarki na našem prostoru, čime smo kao organizatori počastvovani ali i ponosni što su klubovi u Evrope prepoznali kvalitet Turnira“, rekla je Hidajeta Glavinić, glavni trener i utemeljitelj Kluba.

Takmičarke od koji se mnogo očekuje su: Muminović Dea (najperspektivnija ritmičarka Kantona Sarajevo za 2008. godinu), Demirović Amna, jedna od najboljih seniorki BiH, te Gujić Hanna, Kadrić Azra, Osmanagić Adna, Brajlović Esma, Holaček Ena, Meholjić Ena, Petrović Neila i Sparavalo Andrea.

Klub ritmičko- sportske gimnastike "Olimpik“, egzistira na području Općine Novi Grad od ratne 1993. U Klubu trenutno trenira 100 djevjčica sa kojima rade četiri trenera i jedna balerina. Takmičarke Kluba su raspoređene u uzrasne kategorije, od najmlađih (6 godina) do najstarijih, seniorki.