Uživanje u Sarajevu
0

Biciklisti se provozali gradom i posjetili Trebević

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Udruženje brdskih biciklista (MTB) u cilju afirmacije prirodnih ljepota i turističkih potencijala Sarajeva i okolnih planina posjetili su danas Trebević, omiljeno izletište Sarajlija.

U okviru obilježavanja 6. aprila, Dana grada sarajeva, u saradnji sa upravom Grada, MTB je organizovao sportsko-turističku manifestaciju "Enjoy Sarajevo". Gosti su bili biciklisti iz slovenije, Hrvatske i Srbije, te brojni ljubitelji brdskog biciklizma iz BiH.

Biciklisti su se od Vilsonovog šetališta, preko Vraca uputili do samog vrha Trebevića, a svakako najveća atrakciju predstavljao im je spust šumskom, planinarskom stazom od vrha Trebevića do Dobrih voda i potom kraj bob staze strmim uličicama Sarajeva do Latinske ćuprije.

U vožnji su uživali i rekreativci, ljubitelji prirode i zdravog načina života, koji su odlučili lijepi subotnji dan provesti u vožnji biciklom kroz lijepo Sarajevo.

Za sutra je planirana biciklistička posjeta parku prirode Skakavac.

Iz Udruženja brdskih biciklista su istakli da je njihov cilj afirmaciju prirodnih ljepota i turističkih potencijala Sarajeva i okolnih planina, te povratak Trebeviću kao omiljenom izletištu Sarajlija. A, jedan od najboljih načina da se to učini jeste posjeta biciklom.