NBA Play-in
7

Maestralni White prvi u historiji Chicaga ponovio podvig Jordana, Philadelphia u play-offu

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nova dva meča play-in turnira NBA lige odigrana su protekle noći, a tako smo saznali još jednog učesnika play-offa najjače košarkaške lige svijeta.

U play-off se plasirala Philadelphia, koja je sa 105:104 savladala Miami, no noć je u potpunosti obilježio playmaker Chicago Bullsa Coby White.

White je briljirao u pobjedi Bullsa nad Atlantom od 131:116, a uspio je ponoviti podvig velikog Michaela Jordana.

White je ubacio 42 poena, uhvatio 9 skokova i podijelio6 asistencija, a sve je to uspio bez ijedne izgubljene lopte za 43 minute na parketu.

Partiju bez izgubljene lopte, a sa više od 40 poena te više od 5 skokova i asistencija, ranije je u historiji Bullsa imao samo Jordan.

Jordan je jednu takvu partiju imao u sezoni 1988/89 sa 54 poena, 14 skokova i 6 asistencija protiv Clevelanda, a ponovio ju je i pet godina poslije. Tada je ubacio 52 poena, uhvatio 9 skokova i podijelio 5 asistencija protiv Charlottea. Sve bez izgubljene lopte.

Bullsi će sada u finalu play-ina igrati protiv Miamija, koji je poražen od Philadelphije, dok je za Atlantu sezona gotova.

Philadelphiju je u play-off odveo Joel Embiid sa 23 poena i 15 skokova, dok je sjajan bio i Nicolas Batum s 20 ubačaja.

Philadelphia u prvoj rundi play-offa igra protiv New York Knicksa, dok će pobjednik duela Bullsa i Heata ići na najbolju ekipu lige - Boston Celticse.

Na drugoj strani play-off kostura, onoj zapadnoj, rivala u prvoj rundi čeka Oklahoma, a to će biti pobjednik duela Sacramenta i New Orleansa.

Rezultati:

Philadelphia - Miami 105:104

Chicago - Atlanta 131:116

Play-off kostur: