Olimpijski duh Sarajeva
0

Mali hokejaši odigrali utakmicu na -15 stepeni Celzijusa

Klix.ba
Entuzijasti ledenih sportova u Sarajevu i nadležno osoblje BBI centra jučer su tokom dana uspjeli osposobiti ledenu plohu BBI kako bi se na njoj ipak održale utakmice Međunarodnog dječijeg turnira u Hokeju na ledu, najavljenog za ovaj vikend.

Podsjećamo da je turnir bio otkazan zbog urušavanja balona na Zetri, kolapsa saobraćaja i vremenskih neprilika. Zbog ove vanredne situacije, organizatori su morali otkazati najavljeni Međunarodni dječiji turnir BH HL Kids 2012, iako su mali hokejaši iz Subotice došli u Sarajevo još u petak.

Nakon što je iz srušenog balona organizatorima turnira uspjelo spasiti jedan dio opreme, odlučili su da ipak pokušaju osposobiti manju ledenu površinu u Sarajevu kako bi se odigrala makar jedna prijateljska utakmica.

Treneri i roditelji djece iz BHHL kids lige su tokom cijelog jučerašnjeg dana čistili klizalište uz pomoć osoblja ledene plohe ispred centra BBI. Zahvaljujući njima, sinoć su se sa početkom u 19 sati odigrale dvije prijateljske utakmice između subotičkog Spartaka i sarajevskih Vukova (selekcija U8) i Medvjeda (selekcija U10). Turnir su podržali i i brojni građani Sarajeva koji su zdušno navijali za naše timove, uprkos temperaturi od -15 stepeni Celzijusa...

Iako su naši mali hokejaši izgubili obe utakmice, ovo je bila pobjeda hokeja i olimpijskog duha u našem glavnom gradu.