Josip Katalinski
0

'Nadam se uspjehu naše reprezentacije u Genku'

Sarajevo-x.com
Josip Katalinski
Josip Katalinski
Nogometna legenda i sportski stručnjak Josip Katalinski optimističan je kada je u pitanju meč naše "A" nogometne reprezentacije protiv reprezentacije Belgije, koji će se održati 28. marta u Genku.

Nekada slavni nogometaš, a sada koordinator - instruktor za omladinski nogomet u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine istakao je za naš portal da je naš nogometni tim napravio velike pomake, ali da "Crveni đavoli“ neće biti lagani protivnici.

"Kao nogometni znalac, ali i kao Bosanac optimista sam kada je naredni susret u pitanju. Mislimo da imamo realne nade za uspjeh u Genku. Kada kažem uspjeh, mislim na sve osim poraza. Poznajem 'Crvene đavole' i od ranije znam da su težak i nezgodan protivnik. No, mislim da je bitno da prvu utakmicu dobro odigramo u Genku, da bi rasterećeno ušli u uzvratni meč“, kazao je Katalinski za Sarajevo-x.com.

Utakmicu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici dodatno su zakomplikovale povrede bh. igrača.

"Na teren moramo izaći sa najboljim timom kojeg imamo u datom trenutku. Velika je šteta što je povrijeđen Vedad Ibišević, ali nadamo se da će drugi igrači potruditi da kompenziraju gubitak“, kazao je Katalinski.