Haris Medunjanin
0

"Veseli me što Ćiro računa na mene"

Piše: Edin Isanović
Haris Medunjanin (u ljubičastom dresu)
Haris Medunjanin (u ljubičastom dresu)
Nakon Miralema Pjanića i Asmira Begovića, treći igrač koji bi trebao promijeniti sportsko državljanstvo i zaigrati za našu domovinu je Haris Medunjanin. Naime, selektor Ćiro Blažević istakao je da je u posljednje vrijeme prikupljao mnogo podataka o nogometašu Valladolida i da je shvatio da se radi o kvalitetnom igraču.

Također je podvukao da na njega najozbiljnije računa u budućim reprezentativnim avanturama. Medunjanin ima 24 godine. Karijeru je počeo graditi u AZ Alkmaru pod dirigentnom palicom sadašnjeg trenera Bayerna, Luisa Van Gaala. Nastupao je i jednu sezonu u dresu Sparte iz Rotterdama, a od prošle godine je u španskoj ligi. Kada smo mu saopštili vijest da je šef državne nogometne selekcije dao nalog administraciji N/FSBiH da se pokrene postupak oko dobivanja dozvole za nastup za BiH, jedini bh. igrač koji nastupa u Primeri je za Sarajevo-x.com rekao:

“Ovo što ste mi saopštili je zaista lijepa vijest, veselim se što Ćiro računa na mene. Ja sam svoj stav već davno rekao, želim igrati za BiH. Kada sve i zvanično bude gotovo biću neizmjerno sretan. Reprezentativcima naše zemlje želim puno sreće u predstojeća dva dvoboja sa Estonijom i Španijom. Iskreno se nadam da ćemo izboriti, prvo plasman u baraž, a potom i na Svjetsko prvenstvo. Jedva čekam dan kada ću obući dres reprezentacije svoje domovine”.