Uz veliku pratnju i raspoloženi
0

Ćiro i bh. reprezentativci stigli u Portugal

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Nogometna reprezentacija BiH stigla je u poslijepodnevnim satima u Portugal, u čijem će glavnom gradu večeras održati trening pred sutrašnju utakmicu sa tamošnjim nacionalnim nogometnim timom. Prema informacijama koje smo dobili iz Lisabona, nekoliko stotina navijača je dočekalo naše 'zlatne momke'.

Kako je najavljeno, večeras u pola osam, nogometna reprezentacija BiH održaće trening na stadionu Luz pred prvu utakmicu baraža za plasman Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj republici.

Inače, naše reprezentativce koje čitav region sada zove 'zmajevi', prati brojna ekipa domaćih novinara i političara među kojima su premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović, Visoki predstavnik Valentin Inzko te austrijski ambasador u našoj zemlji.

Dolazak reprezentacije u Lisabon propratili su brojni portugalski mediji.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević, uoči prvog susreta baraža s Portugalom, izjavio je da ima još samo jednu dilemu oko sastava tima koji će u subotu u 21.30 sati istrčati na stadionu Luz u Lisabonu.

U terminu odigravanja utakmice nogometaši BiH večeras će odraditi posljednji trening, nakon kojeg će Blažević objaviti konačan spisak. Selektorova dilema je ko će biti na golu naše selekcije, nedovoljno oporavljeni Kenan Hasagić, Nemanja Supić ili Asmir Begović.

"S Hasagićem još nisam obavio razgovor. On je za mene naš prvi golman. Ako bude zdrav, on će braniti", kazao je Blažević.

Selektor je naglasio da naš tim u subotu očekuje težak zadatak, jer igramo s jednom od najjačih reprezentacija svijeta.

"I pred toga imam velika nadanja. Mislim da i BiH isto tako posjeduje jednu jaku reprezentaciju. Motiv koji je pred nama neuporedivo je veći od bilo kojega. Imamo potrebu da se odužimo ovom narodu, imamo privilegiju da ga obradujemo, jer je on to zaslužio", naglasio je Blažević.