I pored tvrdnji da je povrijeđen
0

Misimović odigrao cijelu utakmicu za Wolfsburg!

Piše: Edin Isanović
Zvjezdan Misimović, kreator igre bh. nogometne reprezentacije odigrao je cijelu utakmicu za Wolfsbug u dvoboju sa Nurnbergom. Da napomenemo, nakon okršaja naše nacionalne nogometne vrste na Luzu, gdje nije bio na visini zadatka (nakon njegove dvije izgubljene lopte požutili Spahić i Rahimić) nije mogao igrati u Zenici četiri dana kasnije.

Naime, na treninzima prije uzvratnog dvoboja veznjak „vukova“ nije mogao izdržati treninge kako je istakao zbog bolova u koljenu. Da ne može nastupati na Bilinom polju potvrdio je i doktorski tim reprezentacije.

Postavlja se pitanje kako se za samo tri dana potpuno oporavio i odigrao svih 90. minuta u izuzetno jakom ritmu. Uspio je i postići jedan pogodak koji je poništen zbog prekršaja nad golmanom, a dobio je i žuti karton.

Svakako za kraj treba reći da je Misimović jedan od najzaslužnijih za rezultate BiH u kvalifikacijama. I sam Miroslav Ćiro Blažević je jučer gostujući u jednoj TV emisiji rekao da će se sve znati danas, odnosno ako bude igrao Misimović da će se osjećati prevarenim. Procijenite sami šta je istina.