Vahid Halilhodžić u Angoli
0

"Ne bojim se, proživio sam gore u ratu u Mostaru"

Sarajevo-x.com
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Nasilje u kojem su dva člana stručnog štaba reprezentacije Toga izgubila život na Afričkom kupu nacija u Angoli brine sve prisutne, iako se takmičenje i dalje održava. Jedan od rijetkih koji uprkos tenzijama ima i poneku pozitivnu riječ je selektor Obale Slonovače Vahid Halilhodžić.

"Svi su ovdje zbunjeni i preplašeni, ali i dalje želimo igrati jer se nećemo predati teroristima", rekao je bh. stručnjak, a prenosi Football365. "Ne bojim se jer su armija i policija svuda okolo. Okruženi smo njima i skoro da je nemoguć kontakt sa vanjskim svijetom."

Reprezentacija Toga, čiji su članovi i stručni štab putovali kroz područje poznato po napadima pobunjenika napadnuta je mašinkom, a dvije osobe pritom su izgubile život, dok ih je više povrijeđeno.

Ipak, Halilhodžić kaže da je "imao dobar trening" i za to: "Igrači su preplašeni, ali ja nisam. Prošao sam ja mnogo gore stvari u Mostaru (u toku rata u BiH bio je ranjen)."

Press konferencija koju je sazvao u ponedjeljak morala je biti otkazana iz sigurnosnih razloga, što nije bilo nimalo ugodno ni za selektora ni za igrače, piše list Abola.