Edin Džeko
0

"Engleska liga je najjača na svijetu, želim biti najbolji"

Sarajevo-x.com
Nakon što je napokon zavšena saga o budućnosti bh. reprezentativca Edina Džeke koji je potpisao višegodišnji ugovor sa engleskim Manchester Cityjem, došao je red i na prvi intervju u kojem je novi napadač Cityja demantovao neke priče u medijima i otkrio svoja očekivanja u budućnosti.

"Nije istina da je Juventus bio moj prvi izbor. Još prošlog ljeta sam odabrao Manchester City, ali me iz Wolfsburga nisu željeli pustiti. Drago mi je što je transfer realizovan u januarskom prijelaznom roku".

Džeko je rekao da je City veliki klub sa velikim ambicijama i da je zadovoljan što će biti dio ekipe Roberta Mancinija. Prema njegovim riječima, pogledao je mnogo utakmica "građana", te jedva čeka da zaigra u odličnoj ekipi kakva je Manchester City.

Edin je demantovao i tvrdnje medija da je pisao pismo čelnicima ovog kluba u kojem je od njih tražio da otkupe njegov ugovor od Wolfsburga.

"Nije istina. U medijima su se u posljednjih šest mjeseci pojavile razne priče o meni. Među njima je i ona da je Juventus bio moj prvi izbor. Moj prvi izbor je, kako sam već rekao, Manchester City".

Bivši igrač Wolfsburga je rekao da u Premier ligi igraju najbolji igrači, te da se raduje saradnji sa igračima kakvi su Toure i Tevez. Džeko je dodao kako se nada da će postići dosta golova i biti najbolji u Engleskoj, baš kao što je to uspio postati u Njemačkoj igrajući za Wolfsburg.