Emir Spahić
0

"Arsenalu ne mogu reći ne, volio bih među 'topnike'"

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Trener Arsenala Arsene Wenger morat će posegnuti na tržište do kraja prelaznog roka s obzirom da ima velikih problema s povredama igrača. Kako navode mediji, moglo bi se lako desiti da se odluči upravo za Emira Spahića, bosanskohercegovačkog reprezentativca.

Wenger u narednom periodu neće moći računati na odbrambenog igrača Thomasa Vermaelena. Zbog povrede Ahilove tetive odigrao je tek tri premierligaška susreta i ne zna se tačan datum njegovog povratka.

Wengerovi problemi su utoliko veći i zbog Squillacijeve povrede zadnje lože, tako da htio ili ne, trener Arsenala će morati izdvojiti novac i dovesti jednog odbrambenog igrača tokom zimskog prelaznog roka.

Emir Spahić, navode britanski mediji, bio bi idealan izbor, a uz to i on je spreman doseliti se u London.

U razgovoru za web-site sport.co.uk, 30-godišnji Spahić, koji trenutno igra za francuski Montpellier, istakao je da bi se rado pridružio "topnicima".

"Kada sam prvi put čuo da se Arsenal interesuje za mene bilo mi je veoma drago. Moji menadžeri su vodili pregovore s Arsenalom tokom ljetnog prelaznog roka, no ne znam šta se desilo na kraju, ali je završilo tako što sam ostao u Montpellieru. Gospodin Wenger je kupio druge igrače, ali to je nogomet - dešava se", kazao je bh. nogometaš.

Kazao je Spahić da ga tokom ovog prelaznog roka nije niko iz Arsenala kontaktirao, ali bi se rado pridružio "topnicima" ukoliko bude imao priliku.

"Ukoliko bi Arsenal ponovo pokazao interes ja ne bih mogao reći 'ne'. Nadam se da će se nešto desiti u narednih 10 dana. Prelazak u Arsenal bi mi nevjerovatno mnogo značio", istakao je 30-godišnji kapiten reprezentacije BiH.

U vezu s Arsenalom se dovode i Phil Jagielka i Matthew Upson. Arsene Wenger, navode mediji, očajnički želi popuniti prazninu među svojim redovima, no klub još nije zvanično komentarisao ove navode niti poslao ponude.