Treba im snaga u veznom redu
0

Chelsea priprema milione za "bosanskog Lamparda"

Sarajevo-x.com
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Talijanski strateg Carlo Ancelotti priprema ponudu "težu" od 30 miliona konvertibilnih maraka kako bi u idućem prelaznom roku pojačao svoj vezni red, a prvi na listi želja je naš nogometni reprezentativac Miralem Pjanić.

Među brojnim razlozima koji se spominju kao uzrok loših rezultata londonskog Chelseaja sve češće se navodi duže odsustvo playmakera Franka Lamparda. Utjecajni veznjak je izvan terena nešto više od tri mjeseca i činjenica da se Chelsea pretjerano oslanjao na njega sad ih košta, piše portal Sportingo

Menadžer Carlo Ancelotti jednostavno nije u stanju popuniti prazninu nastalu neigranjem Lamparda. No, talijanski strateg već poduzima korake kako bi se ubuduće zaštitio od sličnog peha. U idućem prelaznom roku njemu je na oku naš nogometni reprezentativac, 20-godišnji Miralem Pjanić koji je već duže na radaru londonskog kluba.

Prema pisanju portala, na Stamford Bridgeu već razmišljaju o ponudi teškoj više od 30 miliona konvertibilnih maraka za mladu zvijezdu Lyona, a u francuskom klubu su već dali naznake da bi razgovarali sa svakim ko da dovoljno atraktivnu ponudu.

Jedna pobjeda Chelsea u posljednjih sedam utakmica svakako je zabrinjavajuća te je vrijeme da vlasnik Roman Abramovič razmisli o novoj kupovini.