FA Cup, 4. kolo
0

Džeko pogodio i spasio City od ispadanja

Sarajevo-x.com
Edin Džeko (Foto: Man City)
Edin Džeko (Foto: Man City)
Bh. nogometni reprezentativac Edin Džeko postigao je svoj prvijenac u dresu novog kluba, u trećem nastupu za Manchester City. Tim je golom, da sve bude značajnije, ostavio City u FA Cupu, budući da je njihov današnji protivnik i domaćin, Notts County, do tog trenutka imao prednost 1:0.

Džeko je pogodio u 80. minuti, nakon asistencije Richardsa koji je nakon prodora ubacio s desne strane. Naš as je uspio stići dodavanje te je zakucao loptu pod prečku s 2-3 metra. Time se City spasio ispadanja od nižerangiranog protivnika i izborio novu utakmicu.

City je imao više od igre u prvih 45 minuta, ali dobru igru nisu uspjeli pretvoriti u prednost. Kad već nisu oni, poveli su domaćini, i to preko Bishopa, koji je iskoristio ubačaj iz kornera Gowa, te glavom postigao izuzetno efektan gol. Bilo je to u 59. minuti.

City se potom angažirao u napadu, a jedan od njih Džeko je uspio realizirati i tako svom novom klubu osigurati novu utakmicu u ovom takmičenju, za prolaz među 16 najboljih. Naredni meč će se igrati ili 19. ili 20. februara, od 16 sati, u Manchesteru.

FA Cup, 4. kolo:

Arsenal - Huddersfield 2-1 (Clarke 22 – ag, Fabregas 86 – 11 m / Lee 66)

Notts County – Manchester City 1-1 (Bishop 59 / Džeko 79) Wolverhampton – Stoke 0-1 (Huth 80) West Ham – Nottingham 3-2 (Obinna 4, 41, 52 – 11 m / Adebola 18, McGoldrick 39)