Odlazi nakon 18 godina
0

Ronaldo se trese od nervoze pred oproštajni meč

Sarajevo-x.com
Ronaldo
Ronaldo
Jedan od najboljih napadača svih vremena, Brazilac Ronaldo, u utorak navečer odigrat će posljednju utakmicu za brazilski nacionalni tim.

U nedjelju je ovaj veliki fudbaler poručio kako zna da će emocije iz njega izvući ono najbolje kad i zvanično počne prijateljska utakmica Brazila i Rumunije.

"Toliko sam nervozan da se tresem", kazao je nakon što ga je Brazilska fudbalska federacija nagradila za usluge koje je godinama pružao timu. "Već sam uzbuđen."

Dodao je da ne može zamisliti kako će biti kad posljednji put odjene žuti dres s brojem devet.

"Mislim da nisam spreman za oproštaj", izjavio je, prenosi AP. "Mnogo dugujem brazilskoj reprezentaciji. Od početka mi je otvorila vrata širom svijeta."

Utakmica protiv Rumunije igra se u okviru priprema Brazila za sljedeći Copa America, tako da će u utorak navečer Ronaldo odigrati samo nekoliko minuta. Očekuje se da na teren uđe u 30. minuti, nakon čega će biti odlikovan na ceremoniji na stadionu Pacaembu na poluvremenu.

"Bilo bi kao iz snova oprostiti se pogotkom", smatra Ronaldo i ne krije da bi volio da za Brazil bude dosuđen penal, kako bi stvari bile lakše za njega. "Već govorim svojim saigračima da utrčavaju u šesnaesterac kad god mogu."

Ronaldo će igrati zajedno sa mladom senzacijom Neymarom, koji se smatra njegovom zamjenom u reprezentaciji.

Tridesetčetverogodišnjak se od aktivnog igranja fudbala nakon 18-godišnje karijere oprostio u februaru. Odigrao je 97 utakmica za reprezentaciju i postigao 62 gola. Dva puta je osvojio Svjetsko prvenstvo sa Brazilom, 1994. i 2002. godine, a sa 15 pogodaka on je najbolji strijelac u historiji Mundijala.