Prvi put u 110 godina postojanja
0

VIDEO / River Plate ispao u drugu ligu, navijači divljali

Totalsport
Senzacija se ipak dogodila. Nogometaši River Plate nisu uspjeli kroz dodatne kvalifikacije sačuvati prvoligaški status u argentinskom prvenstvu. Moćni River Plate je prvi put u historiji ispao u drugu ligu nakon 1-1 u uzvratu protiv Belgrana.

U nedjelju je Monumental, gdje su prijašnje generacije River Plate ostvarivale ogromne uspjehe, bio poprište najvećeg mogućeg debakla. Nikada u 110-godišnjoj historiji River Plate nije ispao u drugu ligu. U čak 33 navrata su bili prvaci, a posljednji trofej su ugrabili prije tri godine kada su bili pobjednici Clausure.

No, od tog trenutka je krenuo pad River Plate. Ni njihovi veliki suparnici, nogometaši Boca Juniorsa, ne igraju uspješno u tom periodu, ali River Plate se ovom prilikom srozao strahovito nisko.

Da ih čeka velika muka u uzvratu nagovijestio je njihov suparnik Belgrano u prvom ogledu. Pobijedio je kao domaćin s 2-0 i prednost je u uzvratu sačuvao odigravši 1-1. River Plate je imao sjajno otvaranje utakmice, jer su golom Pavonea poveli već u 5. minuti. No, nakon toga nisu uspjeli doći do drugog pogotka, a u 61. minuti su ostali šokirani kada je Farre izjednačio.

Tada su River spašavala samo dva gola, no oni do kraja nisu postigli nijedan.

Pri samom kraju su navijači River Plate opet izazivali nerede, baš kao i u prvoj utakmici. Čuvari reda su pokušali smiriti situaciju, ali susret je završio, zbog sigurnosti, nekoliko minuta prije devedesete minute.

Argentina, razigravanje za ostanak u 1. ligi, uzvratna utakmica:

River Plate - Belgrano 1-1 (Pavone 5 / Farre 61), prva utakmica 0-2