Lyon traži devet miliona funti
0

Tottenham u Pjaniću vidi zamjenu za Modrića

Totalsport
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Kako to obično biva, u prelaznim rokovima se brojni igrači "sele" iz kluba u klub. U zimskom prelaznom roku se najviše pisalo o Edinu Džeki, a sad je na "udaru" medija drugi bh. reprezentativac, Miralem Pjanić.

Britanski tabloid The People piše da je Harry Redknapp bacio oko na bh. reprezentativca Miralema Pjanića kao zamjenu za Luku Modrića, u slučaju njegovog odlaska iz londonskog kluba.

Prema toj informaciji, Spursi su pristupili Lyonu s upitom za našeg 21-godišnjeg kreativnog veznjaka i dobili odbijenicu. Pjanić je procijenjen na devet miliona funti.

The Sun pak donosi izjavu bivšeg trenera-asistenta u Chelseaju i nekadašnjega engleskog reprezentativca Raya Wilkinsa, koji je Spursima poručio da gube vrijeme insistiranjem na Modrićevom ostanku.

"Uskoro će Chelsea poslati bolju ponudu. Mislim da će je Tottenhamu biti jako teško odbiti. Nogomet je prvenstveno posao. Bez obzira koliko nogometaš bio vjeran, uvijek će otići u klub koji mu nudi bolje i više. Modrić je fantastičan, čudesno talentiran nogometaš. Skupa s Garethom Baleom je svojim igrama prošle sezone zapalio Premierligu i Ligu prvaka", poručio je Wilkins.

Britanski mediji zasad još uvijek ne znaju za najnoviju izjavu koju je Modrić dao Sportskim novostima, i u kojoj je rekao da ga je Tottenhamov predsjednik Daniel Levy razočarao svojim ultimatumom, te da je tek sada siguran da je rastanak jedina opcija.